Plesk چیست؟

کنترل پنل پلسک (Plesk control panel) با نام تجاری plesk، در سال 2003 با مالکیت کمپانی SWsoft در امریکا شروع به فعالیت کرد و توسعه آن در کشور روسیه انجام شد.

کنترل پنل Plesk به دلیل پشتیبانی از هر دو سیستم عامل محبوب سروری ویندوز و لینوکس، در صنعت هاستینگ (میزبانی وب) و سرور از محبوبیتی چشمگیر برخوردار است و توجه مدیران سایت و وب مستران را به سمت خود جلب کرده است.

شما میتوانید با استفاده از نرم افزار plesk ، بدون دانش فنی خاص ، تنظیمات هاست خود را مدیریت و کنترل کنید.

اغلب کنترل پنل هایی که برای نصب در ویندوز ارائه شده اند، پایدار نبوده و از درجه اطمینان پایینی برخوردارند.

اما کنترل پنل پلسک با ارائه رابط کاربری (یا interface) قوی و کاربردی، به کمک سرورهای ویندوزی و مدیران آنها آمد و با امکانات بسیار زیاد و کامل خود، تجربه خوبی برای کاربرانش فراهم نموده است.

پلسک بدلیل داشتن Extensions های قدرتمند برای مدیر سرورها و توسعه دهندگان وب، ابزار مناسبی بوده که میتواند چه در زمینه گرافیک و چه در زمینه کنترل و مدیریت سرور و هاست به کار برده شود.

همچنین این امکان نیز برای شما وجود دارد تا پلاگین خود را تولید و برنامه نویسی کرده و به صورت دلخواه یا custom نصب کنید و با استفاده از API پلسک، روش های مدیریت و کنترل سرور را به دلخواه خود تنظیم و مدیریت کنید.

افزونه ها و پلاگین های کنترل پنل plesk

کنترل پنل پلسک دارای افزونه های متعددی برای مدیریت و کنترل بیشتر بر روی دامنه ها، توسعه دهندگان، بک آپ ها و بروز رسانی ها، اعتبار سنجی و DNS میباشد.

همچنین نرم افزارهایی کاربردی و هماهنگ با پلسک نیز وجود دارند که میتوانید از آنها برای گسترش قابلیت های PLESK استفاده کنید.

علاوه بر افزونه ها و بسته های نرم افزاری ، اکستنشن هایی نیز برای پلسک وجود دارد که میتوانید دانلود کرده و در پنل خود نصب نمایید.

امکانات کنترل پنل Plesk

در این قسمت امکانات کنترل پنل Plesk را بررسی میکنیم :

1 – پشتیبانی از docker

کنترل پنل Plesk با پشتیبانی از تکنولوژی Docker این امکان را فراهم کرده است تا به راحتی برنامه های مولتی سیستم ( چند سیستمی) را تنها با یک پنل مدیریتی کنترل کنید.

Docker چیست؟

Docker یک سیستم open source برای توسعه ، انتقال و اجرای برنامه ها و نرم افزارها است که به شما این امکان را می دهد تا برنامه های خود را از زیرساخت خود جدا کرده و بتوانید سریعتر نرم افزار را تحویل دهید.

با استفاده از Docker ، می توانید زیرساخت های خود را دقیقا مشابه با برنامه های خود مدیریت کنید.

2 – اولین کنترل پنل سرور ویندوز و لینوکس

به طور رسمی اولین کنترل پنلی که در هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز از GIT پشتیبانی میکند، کنترل پنل پلسک است که امکان دسترسی به اقیانوسی از منابع را برای ما فراهم می کند.

3 – کنترل پنل با قابلیت پشتیبانی از  Node JS

کنترل پنل پلسک با پشتیبانی کامل از زبان برنامه نویسی نود جی اس،  این امکان را فراهم نموده تا توسط مدیران سرور دسترسی های ایمنی برای کاربران در بخش پنل هاست ارائه شود.

با استفاده از این اکانت ها و دسترسی ها، کاربران میتوانند به صورت امن برنامه های Node JS خود را اجرا و مدیریت کنند.

4 – پشتیبانی از Nginx

پشتیبانی از Nginx تقریبا برای کنترل پنل های دیگر غیرممکن است اما پلسک بدون مشکل و به طور کامل از Nginx پشتیبانی می کند.

Nginx چیست؟

Nginx یک نرم افزار وب سرور رایگان و منبع باز است که می تواند به عنوان پروکسی معکوس ، تعادل دهنده بار ، پراکسی نامه و حافظه پنهان HTTP نیز مورد استفاده قرار گیرد.

این نرم افزار توسط کمپانی Igor Sysoev ایجاد و در سال 2004 به صورت عمومی منتشر شد.

5 – پشتیبانی از DNSSEC

برای تامین امنیت یک وب سایت لازم است که کنترل پنل مورد استفاده ما از DNSSEC پشتیبانی کند که این مورد را نیز پلسک پشتیبانی می کند و براحتی می توانید با DNSSEC دامنه خود را مدیریت کرده و امنیت آن را تامین کنید.

همچنین برای تامین امنیت ایمیل ها در plesk، آنتی ویروس اودین نیز تعبیه شده است.

کنترل پنل پلسک در نسخه لینوکسی خود، از KernelCare و CloudxLinux پشتیبانی می کند که راهکارهای دیگری در زمینه تامین امنیت میباشند.

6 – نسخه موبایل نرم افزار plesk

کنترل پنل plesk از طریق موبایل نیز قابل دسترس بوده و اپلیکیشن اندروید و ios پلسک نیز برای مدیریت در هر لحظه، ارائه شده است.

شما میتوانید با دانلود و نصب اپلیکیشن plesk روی موبایل خود، سرور ها و هاست خود را از هر مکان و در هر زمانی مدیریت و کنترل نمایید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.