ظروف چوبی، چینی و شیشهای؛ کدام بهتر است؟
انتخاب میان ظروف چوبی، چینی و شیشهای معمولا بر اساس سلیقه افراد است. اما دانستن مزایا و معایب هر کدام از آنها میتواند منجر به انتخاب بهتری شود. در این مقاله به بررسی این ظروف خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
ظروف چوبی: مزایا و معایب
ظروف چوبی، قدیمیترین وسایل آشپزخانه هستند که انسان از آن استفاده کرده و هنوز هم میان مردم محبوبند. امروزه از ظروف چوبی برای سرو و تزئین غذا و گاهی دکور خانهها استفاده میشود. جنس ظرفهای چوبی معمولا از چوبهای گردو، راش، زبان گنجشک، سرو، سندر و سنگریزه است.
مزایای این دسته از ظروف عبارتند از:
- ظروف چوبی ماندگاری و دوام بالایی دارند
- این ظروف میتوانند طعم و عطر غذا را حفظ کرده و مانع از عدم انتقال گرما میشود
- قابلیت بازیافت دارند
اما این ظرفهای محبوب معایبی هم دارند. مانند:
- باکتری در بافتهای آن پنهان میشود
- این ظروف را نمیتوان خیلی شست
- ظروف چوبی برای سرو غذاهای گرم نامناسبند
- معمولا گران قیمت و سنگین هستند
معمولا انواع تولیدی ظروف چوبی در شهر تهران ظرفهای چوبی در طرحهای زیبایی تولید میکنند و کیفیت بالایی دارند.
مزایا و مشکلات ظروف چینی
ظروف چینی به دلیل نقش و نگارهای زیبا و جنس ظریفشان، همواره مورد توجه بودهاند. اهمیت این ظرفها در گذشته چنان بوده که حتی چینیهای شکسته را نیز به اصطلاح بند زده و دوباره استفاده میکردند. و یک مفهوم فلسفی در پشت آن قرار داشت.
ظروف چنینی همچنان بین مردم ایران رایج است که شاید دلیل آن، مزایای قابل توجه آنها باشد:
- ظروف چینی دارای طرحها و رنگهای متفاوتی است که با ذوق و هنر ایرانی همخوانی دارد
- مواد اولیه ظروف چینی فاقد فلز بوده و ضامن سلامت انسان است
- ظروف چینی ضد خش هستند
- در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند
- شست و شوی آنها آسان است
- ظروف چینی فاقد سرب و کادمیوم بوده و در برابر لکه مقاوم هستند
اما این ظروف خوش رنگ و لعاب، مشکلاتی نیز در هنگام استفاده دارند که عبارتند از:
- ظروف چینی نسبت به سایر انواع نیاز به مراقبت و احتیاط بیشتری دارند
- محل نگهداری آنها باید مناسب باشد تا مانع از شکستن و ترک خوردن شود
- برای استفاده در مایکرویو مناسب نیستند. زیر به امواج الکترومغناطیسی واکنش نشان داده و جرقه میزنند.
در حال حاضر امکان خرید عمده چینی فله از سایت بابا عمده وجود دارد و میتوانید انواع مختلفی از این ظروف با قیمتها و طرحهای متنوع را از فروشگاههای مختلف موجود در این سایت خریداری نمایید.
ظروف شیشهای و مشکلات و مزایای آنها
استفاده از ظروف شیشهای در ایران، پیشینهای بسیار طولانی دارد. ایرانیها اولین اقوامی بودند که شیشه را شناخته و از آن برای ساخت انواع ظروف و وسایل بهره بردند. استحکام ظروف شیشهای با همدیگر متفاوت است. امروزه ظرفهای شیشهای مناسب برای پخت و پز، از شیشه پیرکس ساخته میشوند که در برابر حرارت، مواد شیمیایی و الکتریسته مقاومند. میزان استحکام پیرکس، 4 تا 6 برابر شیشههای معمولی است.
مهمترین مزایای این دسته از ظروف عبارتند از:
- پیرکس سالمترین ظروف برای طبخ غذا است زیرا مواد شیمیایی با غذا مخلوط نمیشود
- از شیشه پیرکس میتوان در فر و مایکروویو نیز استفاده کرد و در برابر حرارات نیز مقاوم هستند
- پیرکس همچنین در برابر دمای سرد نیز مقاوم هستند و برای یخچال و فریز هم مناسبند
- ظروف پیرکس سطوح صاف و یکنواختی داشته و شستشوی آنها آسان است
البته مانند هر محصول دیگری این ظروف خالی از عیب نیستند که مهمترین آنها عبارتند از:
- ظروف پیرکس زمان بیشتری برای گرم شدن و خنک شدن نیاز دارند
- هنگام پخت و پز باید میزان حرارت به دقت تعیین شود زیرا باعث سوختن یا تغییر رنگ آن خواهد شد
- ظروف پیرکس محدودیت استفاده روی شعله مستقیم را دارند و معمولا نمیتوان آنها را روی شعله گاز قرار داد.
- این دسته ظروف برای پخت انواع غذا نیز محدودیت ندارد و غذاهایی که با آب طبخ میشوند را نمیتوان در آنها پخت زیرا احتمال شکستنشان وجود دارد
برای خرید ظروف شیشهای میتوانید به مرکز فروش ظروف شیشه ای در تهران مراجعه نمایید.
جمع بندی
ظروف آشپزخانه در جنسهای مختلف چوبی، شیشهای چینی و غیره تولید میشوند. هر کدام از ظروف مزایا و معایب خاص خود را دارند که میتواند استفاده از آنها را دچار محدودیت کند. البته میتوان همه آنها را در کنار هم استفاده کرد، منتهی از هر کدام برای یک مورد خاص.