10 مقاله علمی برتر سال 2023

مجلات علمی هر ساله به سطح بالایی از رقابت می رسند و محققان زیادی با نوشتن مقاله علمی برای چاپ مقاله در مجلات ارسال می کنند. به همین خاطر، رقابت برای انتخاب مقالات علمی برتر افزایش می یابد. طبق استانداردهای Almetric و اصول نگارش مقاله این وبسایت، 10 مقاله برتر علمی سال 2023 را منتشر کرده است. همراه ما باشید تا به صورت خلاصه، این مقالات را معرفی کنیم.

لیست مقالات علمی برتر سال 2023

هدف از این مقاله، تنها معرفی 10 مقاله علمی برتر سال 2023 نیست، بلکه قصد داریم تا با ارائه این محتوا، انگیزه و اشتیاق شما را برای مطالعه و نگارش مقالات علمی قوی افزایش دهیم. امیدواریم این مقاله، گامی در جهت ارتقای سطح دانش و تولید علم در جامعه باشد.

1. اولین بکرزایی یک تمساح ثبت شد

برای اولین بار، تحقیقات منتشر شده در Biology Letters شواهدی را نشان می دهد که تمساح های ماده می توانند بدون جفت گیری تخم گذاری کنند. این تخم گذاری با استفاده از یک استراتژی تولید مثلی عجیب که ممکن است ریشه های تکاملی در دایناسورها داشته باشد، رخ می دهد. در سال 2018، یک تمساح ماده آمریکایی که به مدت 16 سال در اسارت بود، تخم گذاری کرد که یکی از تخم ها، حاوی یک جنین قابل مشاهده بود. این مقاله گزارش می دهد که این بچه کروکودیل یک پارتنوژن، یعنی محصول یک بکرزایی است و فقط حاوی مواد ژنتیکی از مادرش می باشد.

2. قورباغه های ماده برای جلوگیری از جفت های ناخواسته تظاهر به مرگ می کنند

وقتی صحبت از اجتناب از توجه ناخواسته جنس نر به میان می آید، این مقاله منتشر شده در انجمن سلطنتی باز علوم نشان می دهد که برخی از قورباغه ها اقدامات عجیبی انجام می دهند: به نظر می رسد آنها تظاهر به مرگ می کنند. این یافته ها در مورد قورباغه معمولی اروپایی بود و نشان می دهد که قورباغه های ماده به سادگی نمی توانند تلاش نرها را برای جفت گیری تحمل کنند. وضعیتی که در آن چندین نر ممکن است در نهایت به یک ماده بچسبند و برای رسیدن به او، همدیگر را بکشند! قبلاً تصور می شد که ماده ها قادر به انتخاب یا دفاع از خود در برابر این اجبار نرها نیستند، اما ماده ها در این موقعیت ها منفعل نیستند.

3. مورچه ها می توانند بوی سرطان را تشخیص دهند

چندین نوع سرطان مشخص شده است که بوی ادرار را تغییر می دهد. تحقیقات منتشر شده در Proceedings B، مورچه هایی را کشف کرده است که این قابلیت را دارند. این مقاله نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از این حشرات به عنوان راهی مقرون‌به‌صرفه برای شناسایی سرطان‌ها در بیماران استفاده کرد؛ زیرا مورچه‌ها می‌توانند به عنوان آشکارسازهای زیستی برای تشخیص افراد سالم از افراد حامل تومور استفاده شوند.

4. هیچ مدرکی در مورد ارتباط بین استفاده از فیس بوک و رفاه منفی وجود ندارد

بزرگترین مطالعه علمی مستقلی که تا به حال انجام شده و در Royal Society Open Science منتشر شده است، گسترش فیس بوک در سراسر جهان را مورد بررسی قرار می دهد. این مطالعه نشان می دهد که هیچ مدرکی مبنی بر ارتباط نفوذ جهانی این پلتفرم، با آسیب روانی قابل مشخص پیدا نکرد. این مطالعه از داده‌های رفاهی نزدیک به یک میلیون نفر در 72 کشور در طول 12 سال استفاده کرد و از داده‌های واقعی استفاده فردی میلیون‌ها کاربر فیس‌بوک در سراسر جهان برای بررسی تأثیر فیس‌بوک بر رفاه استفاده کرد.

5. انسان های اولیه به عمد کره های سنگی مرموز می ساختند.

اجداد اولیه انسان ها 1.4 میلیون سال پیش عمداً سنگ ها را به شکل کره در می آوردند، اگرچه این موضوع که مردم ماقبل تاریخ از این توپ ها برای چه استفاده می کردند، هنوز یک راز باقی مانده است. آیا انسان‌های اولیه با هدف ساختن یک کره کامل، عمدا آنها را از بین بردند، یا صرفاً محصول جانبی تصادفی شکستن مکرر سنگ‌ها مانند چکش‌های باستانی بودند؟ این مقاله از انجمن سلطنتی Open Science نشان می‌دهد که اجداد ما می‌دانستند چه کار می‌کنند. محققان با استفاده از تجزیه و تحلیل سه بعدی برای بازسازی هندسه سنگ‌ها به این نتیجه رسیدند که کروی بودن آنها احتمالاً عمداً تولید شده است.

6. انسان ها از چه زمانی یاد گرفتند که راست قامت باشند؟

تحقیقات انجمن سلطنتی علوم، نشان داده است که حرکت اجداد انسان روی دو پا، یعنی توانایی راه رفتن در حالت قائم، میلیون‌ها سال پیش تکامل یافته است. با بررسی یکی از مشهورترین اجداد اولیه انسان یعنی Australopithecus Afarensis معروف به “لوسی”، این تحقیق ثابت می کند که در حالی که انسان های اولیه مطمئناً مانند ما رفتار نمی کردند، اما مانند ما راه می رفتند.

7. دنباله دارهای جهنده، ممکن است بتوانند زندگی را در سراسر جهان گسترش دهند

چگونه بلوک های سازنده مولکولی حیات در زمین به پایان رسید؟ یک نظریه قدیمی این است که آنها می توانستند توسط دنباله دارها تحویل کره زمین داده شوند. اکنون، تحقیقاتی که توسط Proceedings of the Royal Society انجام شده است، نشان می دهد که چگونه ستاره های دنباله دار می توانند بلوک های ساختمانی مشابه حیات را در سیارات دیگر در کهکشان رسوب دهند.

8. شانه ها و آرنج های انسان ابتدا به عنوان ترمز برای میمون های درختی تکامل یافتند

شانه‌های و آرنج‌های کشیده که به انسان اجازه انعطاف‌پذیری می‌دهد، ممکن است ابتدا به عنوان یک سیستم ترمز طبیعی برای اجداد پستانداران ما تکامل یافته باشد. تحقیقات انجمن سلطنتی علوم گزارش می‌دهد که میمون‌ها و انسان‌های اولیه احتمالاً شانه‌های متحرک آزاد و آرنج‌های انعطاف‌پذیر را تکامل داده‌اند تا فرودشان از درختان به زمین را ایمن کند. از آنجایی که انسان های اولیه جنگل ها را به سمت دشت ها ترک می کردند، اندام های همه کاره آنها برای جمع آوری غذا و استفاده از ابزار برای شکار و دفاع ضروری بود.

9. با افزایش دما، پشه ها مهاجرت می کنند

  مقاله منتشر شده در Biology Letters نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی، باعث مهاجرت پشه‌ها به مناطق جدید و گسترش مالاریا می شود. بر اساس داده‌های 120 سال گذشته، این تحقیق نشان داد که پشه‌هایی که مسئول انتقال مالاریا در آفریقا هستند، در اعماق جنوب آفریقا و به ارتفاعات بالاتر از همیشه منتشر می‌شوند. افزایش دما باعث شده است که بسیاری از گونه‌های گرمسیری که قبلاً فقط در گرم‌ترین نقاط جهان محصور بودند، بتوانند بالاتر رفته و حتی در آینده نزدیک، به سمت قطب‌ها نیز حرکت کنند.

10. حلقه های درختان باستانی، بزرگترین طوفان خورشیدی یعنی 14300 سال پیش را نشان می دهد.

این مقاله از Philosophical Transactions، حلقه‌های درخت باستانی یافت شده در کوه‌های آلپ فرانسه را تجزیه و تحلیل می‌کند. این مقاله علمی کشف کرد که 14300 سال پیش، یک پیک بزرگ در سطوح رادیوکربن وجود داشته است. سنبله کربن رادیویی توسط بزرگترین طوفان خورشیدی شناسایی شده ایجاد شد. طوفان مشابه امروز برای جامعه فناوری مدرن فاجعه بار خواهد بود. این تحقیق درباره طوفان های شدید خورشیدی و خطراتی که برای زمین دارد هشدار می دهد.

جمع بندی

معرفی 10 مقاله برتر علمی به پایان رسید و امیدوارم از مطالعه این مقالات لذت برده باشید. هر ساله توسط مجلات علمی، لیستی از مقالات برتر منتشر می شود و لیست فوق، توسط مجله Royal Society انتخاب شده است. اگر به خدمات انجام مقاله علمی نیاز دارید، می توانید از طریق موسسات معتبر مانند علم پژوه مشاوره بگیرید.   منابع: وبسایت RoyalSociety وبسایت علم پژوه

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.